Sitio Litre

Jardín Histórico de Orquídeas de Sitio Litre oli tämän päivän käyntipaikka. Esitteen mukaan tämä Teneriffan vanhin puutarha on yli 280 vuotta vanha. Kuuluisia vierailijoita puutarhassa ovat olleet mm. kasvitieteilijä Alexander von Humboldt vuonna 1799 ja kirjailija Agatha Christie 1927.

Puistossa on kaunista ja rauhallista ja varjopaikoissa pääsee hyvin suojaan auringolta, ja penkkejäkin puistossa on muutamia. Harrastelijamaalareille sopivia kohteitakin löytyy; monet kerrat siellä on tullut ystävien kanssa maalailtua, kuten tänäänkin. Oma kannettava retkituoli olisi kuitenkin kätevä mukana, sen huomasin.

Kuumat, lähes 30˚C lämpötilat jatkuvat. Parasta on siis olla liikkeellä aamupäivisin, ja palata siestan ajaksi sisätiloihin. Saarille ennustetaan hellettä myös tulevalle viikolle. Meneillään on neljäs lämpöaalto, ola de calor, tälle kesälle. Kuuminta kerrotaan olevan naapurisaarella Gran Canarialla, jossa mittari voi näyttää jopa 36˚C. Meillä Teneriffalla on ennusteen mukaan onneksi muutamaa astetta alemmat lämpötilat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *