Pääsiäismenumme eilen oli rape-kalasta (merikrotti) ja äyriäisistä tehty aidolla saframilla maustettu keitto. Ensimmäistä kertaa ostimme tämän ulkoasultaan melkein pelottavannäköisen kalan, jonka maku on oikein hyvä. Kalasta saa kaksi ruodotonta fileetä. Kalatiskillä ne tehtiin ja myyjä neuvoi, että päästä saa maukkaan liemen. Se odottaa vielä pakasteessa.
Jälkiruuaksi aioin leipoa rahkapiiraan, mutta kaupassa oli nyt vain tuorejuustoa, joten juustokakku siitä tuli.
Kanarian maskipakko uimarannalla ja -altaalla peruttiin melkein heti sen jälkeen kun se oli tullut voimaan. Hyvä niin, turisteille, me emme ole rannalla makoilijoita. Muuttuvat ne säännöt pikavauhtia täälläkin, ei vain Suomessa.
Meillä eilinen kiirastorstai oli pyhäpäivä, mutta maanantai on jo arki.
¡Igualmente!
Hei,
Tiedän yhden suomalaisen ystäväni kertomana, että Teneriffalla on punkkeja, mutta ne eivät kanna vaarallisia viruksia. Tämä ystäväni oli saanut punkin pureman Suomessa ja siitä seuranneen ihottuman takia hän joutui menemään täällä päivystykseen, jossa ei oltu kuultukaan borrelioosista tai muista punkkitaudeista. Onneksi tietoa löytyi netistä ja urgenciassakin oppivat lisää.
T. Riitta
Feliz Semana Santa para todos ustedes!
Riitta, tiedätkö onko Teneriffalla punkkeja – ja jos on, niin onko niissä borrelioosia tai muuta taudinaiheuttajaa?