8M

muj

Eilen, kansainvälisenä naistenpäivänä, koko Espanjassa, kaikissa suurissa kaupungeissa, mukaan lukien Kanariansaarista ainakin Teneriffan Santa Cruzissa ja Gran Canarian Las Palmasissa järjestettiin ennätyksellisen suuret 8M-mielenosoitukset. Olin mukana Plaza Weyleriltä lähteneessä kulkueessa: koskaan en ole nähnyt näin paljon mielenosoittajia täällä.
Feministejä violeteissa paidoissaan, miehiä, naisia, nuoria ja vanhoja, mukana paitsi banderolleja ja iskulauseita, myös kattiloita ja rumpuja, vihellyspillejä: ääntä ja päättäväisyyttä riitti.

Päävaatimuksena oli, luonnollisesti, tasa-arvo, iqualdad, miesten ja naisten välillä sekä kotona että työssä. Machismoa ja perheväkivalta vastustettiin myös.

Tämän päivän lehdet kirjoittavat mielenosoitusten olleen ”La Revolución de las mujeres”, naisten vallankumous, historiallinen 8M (8. maaliskuuta, naistenpäivä).

One thought on “8M

  1. Hienoa! Suomessa nuo mielenosoitukset olivat laimeita ja vähäväkisiä. Mutta eihän se ole ihme, kun meillä on niin turkasen kylmää, että siinä vallankumouskin paleltuu. Ehkäpä espanjalaisella temperamentilla varustetut eivät ehtisi vilustua.

    Myöhästyneet Naistenpäiväonnittelut!
    Paljon on saavutettu, mutta paljon on vielä tehtävää, jotta nykyiset pikkutytöt ovat kaikilla mittareilla tasa-arvoisia aikuisena. Tosin naiset ovat jo vallanneet yliopistot … meiltä poikalapsilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *