Aamukävelyllä

pun

Kuvat ovat eiliseltä aamukävelyltä Punta Bravaan ja takaisin. Sää oli aurinkoinen, reitti rannan tuntumassa kulkee kiinnostavasti kapeita katuja pitkin talojen välissä. Nyt tosin reitti oli katutöiden takia osin suljettu.

Uutisista tänään:

Korot ovat nousseet ja niin myös pankkien voitot. Kolme suurinta pankkia Espanjassa ovat saavuttaneet entistä suurempia voittoja. Koronnousu aiheuttaa mm asuntovelallisille ongelmia, siksi Unidad Podemos vaatii sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja sitä, että pankit/miljonäärit luopuvat osasta voittojaan vaikeuksissa olevien hyväksi.

Podemosin Yolanda Diazin aloitteesta minimipalkka on noussut nyt 1080 euroon. Ammattiyhdistys ajaa uutta korotusta, 1100 euroon.

Vaikka työttömyys väheni saarilla viime vuonna, nyt etenkin naisten työttömyys on taas kääntynyt nousuun.

Viime vuonna saarilla vieraili 12,3 miljoonaa turistia.

4 thoughts on “Aamukävelyllä

 1. Hei,
  Minäkin olen ihmetellyt suuria ruokaostosmääriä, kärryllistä. Täällä perheet ovat suuria ja usein koko suku isovanhemmista lapsenlapsiin asuu yhdessä. Silloin yhdistetään kaikkien tulot. Kaupassa käydään ehkä harvoin, varsinkin jos asumus on kaukana vuorilla. Omia vihanneksia ja hedelmiä voidaan kasvattaa itse ja monella on myös kanoja/kaneja/porsaita.
  Nuoret joutuvat asumaan taloudellisista syistä pitkään vanhempiensa kanssa.
  Lisäksi vähävaraiset saavat joitakin avustuksia tai vapautuksia esim. kiinteistöverosta.

 2. Jos palkka on 1100 euroa kuussa, niin paljonko siitä jää käteen? Miten sillä rahalla voi elää ja asua … ei ne ruokakaupan hinnat niin superhalpoja ole? Monesti supermarketissa näkee miten perheet ostavat valtavasti ruokaa … eivät ehkä ole niitä pienituloisimpia.

 3. ¡Hola! Tervetuloa taas saarelle. Lähetän sinulle sähköpostia.
  T.Riitta

 4. Mekin saavuimme jälleen talvea pakoon saarelle. Kävimme toissapäivänä Orotavassa ja San Agustinissa. Löysimme klassisen kahvilan, jossa joimme parhaimmat kaakaot! Kahvilan pitäjä kertoi sen olevan perheresepti. Jos haluat, niin voisimme tavata päiväkahvin merkeissä vaikka huomenna. Blogiasi ja elämääsi täällä on mukava lukea. Ystävällisin terveisin, Anne-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *