Ajelua

aggl

Tänään on Espanjan perustuslain päivä, Día de la Constitución. Laki täyttää 43 vuotta – niin vähän aikaa on francolaisen diktatuuriin päättymisestä!

Sekä Puertossa että Orotavassa on ollut liikkeellä paljon ihmisiä, tungokseen asti. Olemme vältelleet ihmisjoukkoja. Se on ehkä parasta nyt näinä korona-aikoina, jolloin tilanteet muuttuvat koko ajan. Rajoituksia lisätään nyt uuden virusvariantin takia, myös Kanariansaarilla otetaan käyttöön koronapassi julkisissa tiloissa ja yleisötilaisuuksissa 10.12. alkaen. Oikeusustuin El Tribunal de Justicia de Canarias ratifioi koronapassin käytön 29.11.

Olisin halunnut käydä katsomassa Orotavan joulumarkkinoita Casa de Culturassa, mutta sinnekin näytti olevan pitkä jono tungoksineen. Kaikilla näytti onneksi olevan maski. Ehkäpä sinne ehtii vielä toisena päivänä.

Puertossa on toiminnassa perinteinen joulutivoli.
Viileänä iltana kannattaa käydä nauttimassa churros con chocolate, se lämmittää!

Jos pandemian kulkua ei voida ennustaa, niin ei myöskään La Palman tulivuorenpurkauksen kestoa ja sitä, mitä se aiheuttaa. Cumbre Viejaan, vuoreen, josta purkaus alkoi, on muodostunut laaja halkeama. Laavaa purkautuu ja kielekkeet valtaavat uusia alueita. Tähän mennessä laava on tuhonnut kokonaan tai osittain lähes 3000 rakennusta ja paljon viljelyksiä.

Epävarmoja aikoja elämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *