Berliinin liepeillä

Vietin muutaman päivän Berliinin kaupungin kaakkoisosissa käymättä ollenkaan keskustassa. Joitakin Berliinin nähtävyyksiä olen aiemmin jo kiertänyt ja nyt oli tärkeämpää tavata omiani. Tänään vietin syntymäpäivääni ja eilen kävimme muuten vain ulkona syömässä läheisteni kanssa. Kirsikkapuut kukkivat, mutta sää oli pilvistä ja hieman satelikin. – Tyypillinen Berliinin talvisää on plussan puolella, minulle kerrottiin…

Kävimme intialaisessa Amrsari-ravintolassa ja tutussa kiinalaisessa Kaiser Pavillonissa. Maukkaita ruokia, kannattaa poiketa jos näillä seuduin kulkee. Etenkin intialainen yllätti positiivisesti sekä ruoka että miljöö huomioiden. Kummassakin ravintolassa söin – kuinkas muutenkaan – katkarapuja (garnelen) eri muodoissaan, todella hyviä annoksia.

Viimeisen yön ennen Suomessa poikkeamista vietän InterCity-hotellissa Berliinin uuden lentoaseman ”Willy Brandt”:n kupeessa, ihan terminaali 1:n vieressä. Sieltä sitten lähtee lentoni Suomeen.

P.S. Myös EasyJet:n lento Barcelonasta Berliiniin oli positiivinen yllätys. Ei ongelmia laukkuasioissa, koneessa enemmän tilaa laukulle etupenkin alla kuin Vuelingissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *