Corona

Cor

Nyt on Espanjassa kuten myös Kanariansaarilla astunut voimaan estado de alarma, hätätila, jossa liikkuminen ja elämä on hyvin rajoitettua. – Käytännössä koko maailma on saman koronauhan alla.

Orotavan kaupungin antamat määräykset (oma käännökseni, kuva kaapattu netistä) ovat seuraavat:

Maanantaiaamusta alkaen kaduilla saa liikkua vain seuraavissa tarkoituksissa:
– elintarvikkeiden hankkiminen, apteekissa käynti
– lääkärissäkäynti (päivystysluonteinen)
– työssäkäynti
– kotiinpaluu lomalta/loma-asunnosta
– iäkkäiden tai vammaisten auttaminen
– pankissa käyminen
– force major/erityisestä syystä pakollinen käynti
Yksityisautoilu sallitaan yllä mainituista syistä ja myös huoltoasemalla saa käydä. Ruokakaupat ja apteekit saavat olla auki.

Lisäksi määrätään, että kaikki kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan harrastuspaikat ovat suljettuna, myös leikkipuistot. Retkeily- ja grillauspaikat ovat suljettuna, rannoille ei pääse.
Hautajaistilaisuuksissa rajoitetaan osallistujamäärä 20 henkilöön. Kunnallinen hautausmaa suljetaan, mutta se voidaan avata hautaustilaisuuden ajaksi.

Kaikki muutokset näihin määräyksiin ilmoitetaan virallisilla kanavilla ja kaupungin sosiaalisessa mediassa. Kaupungin hallinto toimii, ja sinne voi ottaa yhteyttä puhelimitse.
Terveysviranomaisten määräyksiä on noudatettava.

Allekirjoittajana on Orotavan kaupunginjohtaja.

Lisäksi olen lukenut terveyspalveluiden sivuilta, että terveyskeskuksiin pääsee vain päivystystilanteessa. Kiireettömät ajat siirretään.

Ja jos yleensäkään pääsen Teneriffalle (näyttää, että jotkut lennot vielä kulkevat), joutunen kahden viikon kotikaranteeniin tultuani ulkomailta.

Tiukat ovat säännöt, mutta ymmärrettävät. Eipä ole elämäni aikana aiemmin tämmöistä pandemiaa ollut!

2 thoughts on “Corona

  1. Hei,
    Canarias 7:n (16.3.) mukaan Kanariansaarilla on todettu 119 koronatapausta. Manner-Espanjassa on lähes 9000 todettua tautitapausta joista 297 on kuollut. Vähäoireiset eivät ole laskuissa mukana. Nämä täytyy kuitenkin suhteuttaa asukasmääriin: Espanjan mantereella on n. 47 000 000 asukasta, Kanariansaarilla n. 2 200 000.
    T. Riitta

  2. Ihmiskunnalle muistutus siitä, että pieni virus voi panna kaiken polvilleen.

    Tiedätkö mikä koronatilanne Teneriffalla on, montako tapausta todettu – kun lukuun ei oteta sitä aikanaan suljettua hotellia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *