Cumple

cum

Järjestimme yllätyssynttärit ystävälle, joka oli aiemmin kieltäytynyt juhliensa viettämisestä. Mutta ei semmoinen peli vetele täällä! Täällä juhlitaan aina, jos on pienikin syy siihen. Meistä on tullut jo vähän kanarioita tässä asiassa.

Niinpä menimme muutaman henkilön porukalla kakkujen ja cavapullon kanssa yllättämään ystävämme ja hänen kumppaninsa. Kanariokumppani ilahtui suuresti yllätysjuhlista. Sitten lähdimme seikkailumielellä etsimään ruokapaikkaa, jotakin guachinchea, missä emme ole aiemmin käyneet.

Löysimme autotalliravintolan nimeltä Nunca es Lejos ”Ei ole koskaan kaukana”. Mutta aika kaukana se oli. Näin sen löysimme: Risteyksestä ennen Santa Ursulan Ayuntamientoa, kaupungintaloa, käännyimme ylös vuorelle päin (Santa Cruzin suunnasta tullessamme). Ajelimme tosi jyrkkiä katuja ylös, ylös ja vielä mutkitellen ylös, sinne missä asutus jo loppuu ja on vain viininviljelyksiä. Korkeusmittari näytti vähän yli 700m. Ja yhtäkkiä, kun olimme jo pelänneet jyrkissä ylämäissä ja melkein menettäneet toivomme löytää mitään ruokapaikkaa, siellä se oli.

Söimme runsaan ja maukkaan aterian hyvän viinin kera. Joskus voisi käydä tässä paikassa uudestaankin, jos sinne vaan löytäisi.

Sitten kävimme vielä eräässä pienessä karnevaalivarustekaupassa Carretera Generalin varressa Santa Ursulassa täydentämässä asujamme huomista Puerton Coso-päivää varten.

Hauskan, ennalta suunnittelemattoman yllätyspäivän vietimme.

P.S. Netistä löytyi guachinchen osoite: Calle de las Turcas, 38399 Santa Ursula

4 thoughts on “Cumple

  1. Olen löytänyt lisätietoa La Palman maanjäristyksistä. La Opinión kirjoittaa tänään 16.2. : ”Instituto Geografico Nacional on havainnut 52 voimakkuudeltaan vähäistä järistystä La Palman saarella keskiviikkona aamuyöllä. Ilmiö alkoi jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.”
    ”Järistykset eivät ole tunnettavissa ja ne ovat syvällä maan alla. Tällaiset episodit ovat vulkaanisilla saarilla normaaleja, vaikkakaan eivät tavallisia (normales pero no habituales).”

    Riitta

  2. La Palman saarella on ollut paljon pieniä järistyksiä viime aikoina eteläkärjessä. Kovin huolissaan niistä ei täällä olla. Etsin myöhemmin lisää tietoa asiasta.

  3. Mikä tilanne La Palmalla? Suomessa ei järistyksistä ole uutisoitu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *