Ekscursio Orotavaan

Eilen kävimme vieraiden kanssa Orotavan kaupunkikierroksella. Aloitimme tietysti churroilla, monelle tutulla aamiaisleivonnaisella, con chocolate o con café. Ajoimme taksilla ylämäkeen gofiomyllylle, mutta se oli valitettavasti kiinni.

Toinen kohde oli Los Lavaderos, yleinen pesula vuosisatojen takaa, 1500 -luvulta. Siellä perheiden pyykit pestiin vedellä, joka virtasi kanavissa. Samalla rupateltiin kuulumiset. Nykyään pesula on suojelukohde, mutta avoinna vierailijoille.

Kävimme myös Casa de Los Balconesissa, mutta siellä oli entiseen verrattuna hyvin vähän tuotteita esillä. Paikalla ollut työntekijä kertoi, että pandemian aikana talo oli suljettuna ja on vasta avattu. Kaikki hiekkamaalauskuvat ja suurin osa keramiikkaa olivat vielä poissa. Matkamuistomyymälästäkin oli vain pieni osa jäljellä, vaikka mitään ostettavaa emme etsineetkään.

Kapeita vanhoja katuja jatkoimme Hijuela del Botánicoon, Puerton kasvitieteellisen puiston ”pikkusiskoon”. Kierros puistossa, sitten ylitimme kadun Victorian puistoon. Harmi, että vanha perinnekahvila Café Egon oli suljettuna (lunes y martes cerrado).

Victorian puistosta tarina kertoo, että sen ja puistossa kohoavan mausoleumin rakennutti aikoinaan varakas vapaamuurari menehtyneelle tyttärelleen viimeiseksi leposijaksi. Tytär kuitenkin lopulta saatiin haudattua katoliselle hautausmaalle ja niin mausoleumi jäi tyhjäksi. Nykyään Victorian puisto on kaupungin omistuksessa ja vapaa vierailukohde.

Titsalla palasimme Puertoon.

One thought on “Ekscursio Orotavaan

  1. Hei,
    Kiitos taas Riitta, kun jaksat blokata, on niiin kivaa lukea juttujasi meidän lempparipaikasta! 🤗⚘
    En kyllä ymmärrä niitä ihmeellisiä kysymyksiä, joista kerroit, että eikö rannalla makoilu kyllästytä?🤔 ? Me ei koskaan mieheni kanssa olla makoiltu rannoilla, kun olemme turistireissuja tehneet Puertoon, kävelemme ja liikumme ja käymme tutustumassa ympäristöön. Ja kun te asutte siellä, niin päivänselvä asia on, että normaalia elämää eletään sielläkin, kuka nyt jaksaisi makoilla vuodesta toiseen rannoilla😅!? Hyvää jatkoa teille, keväällä tullaan taas käymään sinne kauniiseen Puertoon🤗⚘!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *