Faasi 1 alkaa

des

Tänään alkaa Faasi 1 eli poikkeustilan rajoituksia aletaan purkaa enemmän. Tätä on odotettu! Silti turvatoimenpiteitä (etäisyydet ym) on noudatettava.

Ne vapautukset, jotka koskevat meitä ovat seuraavanlaisia:

Autolla saa liikkua koko saarella ja segunda residenciaan saa mennä. Saamme siis ajella Puertoon (joka näkyy etäällä kuvassa) vihdoinkin, pelkäämättä poliisin kyselyä. Käymme katsomassa, mitä kaupunkiyksiööni kuuluu. Voimme ehkä vaihtaa uuden toldon, joka hajosi viime myrskyn aikana. (Toldo = parvekkeen markiisi). Meilläkin alkaa tulla sekakieltä, kuten aikoinaan amerikansuomalaisilla. On vain niin, että joitakin espanjankielisiä sanoja tulee puheeseen vääjäämättä, ne kun ovat ”helpompia”.

Olemme myös aikeissa tavata paria hyvää ystävää, jotka ovat olleet tiukasti karanteenissa nämä viikot kuten mekin. Ehkä tapaamme heitä jollakin auki olevalla terassilla, kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä. Otan varalta mukaan myös hankkimani mascarillat (kasvosuojukset) ja kertakäyttöhanskat. Jos tarvitsee.

Nämä desconfinamienton, eristyksen purkamisen, viralliset säännöt kun ovat niin pitkät, että en ole kaikkea ehtinyt ja jaksanut lukea. BOE, virallinen julkaisu tästä asiasta on nyt 29 liuskaa pitkä!

Pienet kaupat, alle 400 neliömetriä, saavat avautua, mutta nyt tuskin tarvitsemme mitään.

El presidente del Gobierno de Canarias, Kanarian ”presidentti” korostaa El Día -lehdessä myös, että poskisuudelmat eivät ole sallittuja. Vaikeaa kanarioille, helppoa suomalaisille.

One thought on “Faasi 1 alkaa

  1. Pertunmaalla Etelä-Savossa satoi 5cm lunta nopeasti meni kevät kesä ja syksy kun tuli taas talvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *