Faasi 1

mapa

53. karanteenipäivä minulla, 57. Espanjassa

Oheisesta kartasta (Televisión Canarias) näkyy, mitkä autonomiat ja provinssit pääsevät maanantaina faasiin 1. Kovasti kritiikkiä kuuluu tulevan esim. Madridin suunnalta ja Andaluciasta, jotka jatkavat vielä faasissa 0. Mutta esimerkiksi Madridissa terveydenhuoltohenkilökuntaa ei ole asukkaiden määrään nähden riittävästi, jotta ykkösfaasiin pääsemisen ehdot täyttyisivät.

Tänään odotetaan virallisia ohjeita siitä, mitä saa tehdä ja mitä ei faasissa 1. Nämä ohjeet ilmestyvät BOE:ssa, Boletin Oficial del Estado:ssa, valtion virallisessa tiedotuslehdessä ja luultavasti somessa kuntien ja kaupunkien omilla sivuilla myös.

Minä odotan, että pääsisin käymään Puertossa, jonne ei ole ollut tähän saakka pääsyä, koska se on toinen municipio. Mutta koska desplazamiento eli autolla paikasta toiseen siirtyminen mahdollistuu suuremmallakin ryhmällä (max 9 henkilöä), niin luultavaa on, että saa myös ajella naapurikaupunkiin.

Täkäläisille suuri asia näyttää olevan se, että terasseille pääsee. Täällä kun terassit ovat ihmisten toinen olohuone ja ystävien ja perheiden tapaamispaikka. Nähtäväksi jää, kuinka moni terassi avautuu, sillä turvamääräykset ovat vielä tiukat: 50% kapasiteetista sallitaan, pöytien väli pitää olla kaksi metriä, asiakkaiden vaihtuessa pöydät ja tuolit on desinfioitava jne. Pitääköhän terasseilla käyttää kasvosuojaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *