Fuusiokeittiöstä

receta

Tämän päivän fuusiokeittiössämme yhdisteltiin uutta ja vanhaa. Muistelimme nuoruutta Kemissä, jolloin grilliltä haettiin ”grillattuja”, jotka muualla Suomessa tunnettiin porilaisina. Nyt teimme sämpylät karppiversiona ilman viljoja ja makkara oli ruotsalaista falukorvia Lagunan Ikeasta.
Sämpylät syntyivät näin: 100g mantelijauhoa (Hiperdinosta), kourallinen seesaminsiemeniä (Supercorista), kourallinen unikonsiemeniä (Sumasta), 200g juustoraastetta ja 2 kananmunaa, 1tl baking powderia (Mercadonasta) sekä liraus oliiviöljyä sekoitettiin. Taikinasta otettiin sämpylän kokoisia kokkareita, jotka paistettiin 200 asteessa, kunnes olivat sopivan ruskeita.
Falusiivut paistettiin pannulla ja lopuksi ”grillattu” koottiin: ketsuppia, (sinappi unohtui ostaa), herkkukurkkulohkoja, Mozzarella-juustosiivu, sipulimurskaa ja paistettu falu sämpylän väliin. Herkullista oli! Kannattaa kokeilla fuusiokeittiötä! ( Fuusiokeittiö = ”Crosscooking eli ”ristiinkeittäminen” on 1990-luvun alussa käyttöön tullut ravintola-alan ammattitermi, joka yksinkertaisesti tarkoittaa erilaisten etnisten ruokien, vaikutteiden tai vain aineiden käyttöä sekaisin.” Lainaus netin ruokasanastosta.)

One thought on “Fuusiokeittiöstä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *