Guachinche

tim

Taas löytyi guachinche, jossa en ole aiemmin käynyt. Minut ja ystäväni vei sinne jardinero, täkäläiseen lounasaikaan. Väkeä oli paljon, kaikki paikallisia ja puheensorina oli kova. Ruoka ja viini olivat tässäkin paikassa hyviä ja edullisia. Kun on löytänyt nämä viinitilallisten ruokapaikat, ei enää mielellään syö turistiravintoloissa, joissa hinta on korkea (ainakin täkäläisittäin) ja laatukin monesti vähän niin ja näin. Voi viikkoturistiparkoja, jotka eivät tiedä mitään guachincheista!

Missä tämä paikka oli? Teiden tietä ajeltiin ensin Orotavan kaupungin yläpuolella olevaan liikenneympyrään, josta käännyttiin Realejokseen päin ja sitten kohta noustiin ylemmäs rinteeseen… Epätarkka ohje, mutta siellä se oli.

P.S. Äänekkäästä puheensorinasta tuli vielä mieleen kokous, johon pari iltaa sitten osallistuin. Se oli erään asuinkerrostalon comunidadin kokous. Täällähän ei ole asunto-osakeyhtiöitä, vaan asuntojen omistajien yhteisö (comunidad) päättää talon asioista.
Näissä comunidadin kokouksissa on mahdotonta pysyä kärryillä keskustelusta. Kaikki puhuvat, koko ajan ja yhteen ääneen. Se on kaoottista. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta comunidadin kokouksessa. Sitten myöhemmin saapuvasta pöytäkirjasta täytyy yrittää selvittää, mistä oli kysymys!

One thought on “Guachinche

  1. Hassu tuo asuntojen omistajien yhteisön kokous – siis hassu meidän suomalaisten mielestä. Paikallisille varmaan normal. Minusta tuntuu, että vaikka osaisin espanjaa täydellisesti, niin en ehtisi seurata keskustelua … Huh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *