Horizonte

hor

Kamera katsoi eilen pohjoiseen horisonttiin Carretera Botanicolta. Liitovarjoilijoita näkyy usein nykyään, kun turisteja on saapunut.

Viime aikoina on uutisoitu päivittäin sähkön hinnasta, jonka sanotaan nyt olevan kalliimpaa kuin koskaan. Espanjan uutiset ilmoittivat hinnaksi 122 € MWh. Meillä sähkölasku ei ole ainakaan vielä noussut, mutta vaikuttaakohan se, että meillä on erityissopimus, kun saunan takia sähköjutut (sulakkeet ym) täytyi uusia kokonaan?

Lanzarotelle on saapunut useampana yönä pakolaisveneitä, joissa on ollut huonokuntoisia tai menehtyneitä ihmisiä. Surullinen ja vaarallinen matka on monella meren ylittäjällä: mm. hypotermia, kuivuminen ja hukkuminen ovat vaarana.

Koronarokotuksen kolmatta annosta harkitaan. Koulut aloitetaan lähiopetuksella.

Päivän refrán: ”Una manzana al día mantiene al médico en la lejanía”: ”Omena päivässä pitää lääkärin loitolla”. Tämä sanonta on ollut, jostakin syystä 🙂 , minun mielestäni aina huvittava.

2 thoughts on “Horizonte

  1. En tiedä sitä varmasti, koska kolmas rokote on vielä harkintavaiheessa ja aloitettaneen riskiryhmille.
    Ainakin kaksi rokotetta oli täällä mahdollista saada, vaikka ei ollut pysyvä asukas eikä residentti. Tiedän mm. suomalaisia ”turisteja” rokotetun täällä keväällä. Joten vastaan: luultavasti onnistuu.
    T. Riitta

  2. Voimmekohan me talvituristit saada Teneriffalla kolmannen koronarokotteen sitten aikanaan? Vai pitääkö se käydä hakemassa Suomesta? Osaatko sanoa näistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *