Hyviä ja huonoja uutisia

lun

Viikonloppuna oli komea täysikuu, josta sain otettua mielestäni hienon kuunsiltakuvan, heijastus meressä, kuva kohti Puertoa. Toinen kuva on ostoskeskus El Trompon pihanäkymää.

Korona lisääntyy, kuten on kerrottu, eksponentiaalisesti! Espanjassa insidenssi on jo 525/100 000. Autonomioiden presidentit kokoontuvat keskiviikkona pohtimaan lisää keinoja ja rajoituksia, jotta tautia saataisiin aisoihin.

La Palman tulivuori on rauhallisena, joskin vaarallisia kaasuja vielä tupsahtelee maan uumenista. Kaikki evakuoidut – niistä, joilla on kodit jäljellä – eivät saa vielä palata koteihinsa. Jos vuori on rauhallinen jouluaattoon saakka, katsotaan purkauksen olevan ohi, sanovat vulkanologit.

Hyvä uutinen on se, että Chilessä presidentinvaalit on voittanut vasemmiston Gabriel Boric Font 55% äänienemmistöllä. Hän tulee olemaan Chilen historian nuorin presidentti, 35-vuotias. Ulkochileläisistä 78% on äänestänyt Boricia. Maailmalla asuvista chileläisistä suuri osa on 70-luvun diktatuuria paenneita ja heidän jälkeläisiään. Jospa nyt koittaisi demokratian, tasa-arvon, rauhan ja sosiaalisten uudistusten aika Chileen! El pueblo unido jamas será vencido!

One thought on “Hyviä ja huonoja uutisia

  1. Chilen tulos lämmitti mieltäni. Vaaliuutisissa kauhistutti, että ehdokas, joka sanoi ihailevansa entistä diktaattoria, sai niin suuren suosion (onneksi ei kuitenkaan voittanut).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *