Ilhéus

Viimeinen satama ennen Rio de Janeiroa oli Ilhéus. Satama sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungista. Hiekkarantoja näkyi täälläkin – kuten kaikissa aiemmissa pysähdyspaikoissamme – silmänkantamattomiin.

Ilhéuksessa alkoi kummastuttava matkatavaroiden paljous. Laivasta poistuneilla matkustajilla oli mukanaan noin kymmenen pakaasia/henkilö. Kaikki nämä matkatavarat ladottiin laiturille ja tullimiehet kävivät kaikki tavarat läpi: monet pakkaukset joutuivat avattaviksi.

Kyseltyäni syytä moiseen tavaramäärään minulle vastattiin, että tulijat ovat brasilialaista alkuperää olevia paluumuuttajia, jotka ovat lähteneet Euroopan talouden kriisiä pakoon Espanjasta ja Portugalista etsimään uusia elinmahdollisuuksia Brasiliasta. Pakaaseissa kulki siis muuttokuormia.

No, tämä oli vasta alkua sille tavaramäärälle, joka päätyi Rioon…

 

3 thoughts on “Ilhéus

  1. Blogiasi on ilo seurata ja lukea niin Teneriffan kuin Brasilianmatkasikin osalta; kiitos siitä! Edellisen osalta olen saanut paljon tietoa ja hyviä vinkkejä PdlC:n talvehtimisten varalle ja jälkimmäiselle menetin totaalisti sydämeni ja sieluni oltuani tilaisuudessa jokunen vuosi sitten viettää koillis-Brasiliassa kuukauden verran. Juonikasta reissunjatkoa!

  2. Kiitos,kun kerrot kuulumisiaHyvää matkaa,on mukava seurata miten matka jatkuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *