Jardin Botanico

jb

Tänään vietin muutaman tunnin Puerton kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on virallisesti nimeltään Jardin de Aclimatación de La Orotava. Puiston ”pikkusisko”, Hijuela de Jardin Botanico, sijaitsee Orotavan kaupungissa ayuntamienton yläpuolella.

Puutarha on käymisen arvoinen mihin vuodenaikaan tahansa, mutta nyt kävijöitä innoittaa valokuvauskilpailu, joka on käynnissä ja joka jatkuu lokakuuhun saakka. Moni vierailijoista kuvasi tänään kasveja joko omaksi ilokseen tai ajatuksena osallistua kilpailuun. Minäkään en parhaita otoksia siis tässä julkaise.

Puutarhalla on pitkä historia alkaen 1700-luvun lopulta, jolloin ensimmäisiä trooppisia kasveja on istutettu kokeeksi alueelle. Ja koska ilmasto saarella on ihanteellinen kaikille kasveille, puutarhassa on viihtynyt näihin päiviin saakka kasveja ja puita monesta maailman kolkasta.

Tänään oli taas kuumaa, 28˚, mutta puutarhasta löytyi varjoisia kujia kuljettajaksi ja penkkejä istuttavaksi ja etenkin monenlaisia kasveja ihmeteltäväksi ja ihailtavaksi.
– Puerton kävijöille paikka on varmasti tuttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *