Jardin Botanico

Rauhoittavaa ja hiljaista oli käynnillä Jardin Botanicossa. Puistossa on sopivasti penkkejä sijoitettuna niin, että varjopaikankin halutessaan löytää. Turistiryhmille kuului tulkattavan ainakin ranskaksi ja saksaksi.

Tähän vuodenaikaan kukkivia kasveja on vähemmän kuin kesällä, mutta aina puisto on vaikuttava näky suurine puineen. Lummelammella puiston päädyssä tepasteli virtavästäräkki.

Puiston virallinen nimi on Jardín de Aclimatación ja sen pinta-ala on noin 20 000 neliömetriä. Puisto on perustettu jo 1788. Siellä on sopeutettu saaren ilmastoon mm. trooppisia kasveja, joita on tuotu merentakaisilta alueilta ja viety sittemmin Euroopan puutarhoihin.

Sanotaan, että metsässä ja luonnossa kuljeskelu elvyttää ja auttaa hallitsemaan stressiä. Tämän saman rauhoittavan tunteen koin puistossa, kun viime päivät täällä ovat olleet kiireisiä ja stressaaviakin. Käykääpäs rauhoittumassa tekin!

2 thoughts on “Jardin Botanico

  1. Ihanaa kun jatkoit blogin pitämistä. Säännöllisesti seuraan Mikko Mannisen Teneriffan retkiä, mutta tulokulmasi on erilainen, joten mukava on lukea molempia. Saan matkustaa mukananne. Kiitos❤️ ja hyvää joulua🤶 t. Anu Seinäjoelta

  2. Jardin Botanicossa tulee käytyä joka reissulla. Suosittelen myös Santa Cruzin Garcia Sanabria puistoa ja Palmetum (auki 10-18, 6 euroa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *