Karanteeni, päivä yksi

Pape

Kotona ”palmun alla”. Ensimmäinen karanteenipäivä. Ajattelin aloittaa tässä blogissani karanteenipäiväkirjan kaikesta mitä mielessä liikkuu näinä erikoisina aikoina.

Päivä yksi:
Vessapaperi
Miksi ihmiset kaikissa maissa ovat hamstranneet vessapaperina, sitä en tiedä. Mutta muistatteko muutaman vuosikymmenen takaa, mitä minun ja ikäisteni nuoruudessa käytettiin vessapaperina?
Oli ulkovessat, käymälät, huussit. Niiden nurkassa kasa vanhaa sanomalehtipaperia, jota ainakin aikuiset käyttivät. Paperinpalaa rutisteltiin käsissä ennen käyttöä, jotta se vähän pehmeni. Sitten meille lapsille oli rautakoukussa riippuvaa vaaleaa paperia, suorakaiteen muotoisia arkkeja, toiselta puolen kovaa ja sileää, toiselta puolen karheaa.

Nyt on papereissa varaa mistä valita, värejä, kuvioita, arkkien määrää ja pehmeyttä. Eikä paperi ole kaupoista loppunut. Ymmärrättekö te, mikä on WC-paperihysterian takana?

3 thoughts on “Karanteeni, päivä yksi

 1. Hei,
  Sitä, kuinka kauan tämä poikkeustila seurauksineen, esim hotellien sulku kestää, ei tiedä kukaan. Ravintolat ja muut suljetut yritykset ovat ilmoittaneet olevansa kiinni toistaiseksi.
  Terv. Riitta

 2. Ihanaa, että olet päässyt kotiin. Ja oma kulta pääsi hakemaan kentältä.

  Ylen uutisesta luin, että Espanja sulkee kaikki hotellit. Tiedätkö miten pitkäksi aikaa hotellit suljetaan? Jos tästä ajasta on linkki tarjolla, niin siitäkin olisi iloa (myös espanjankielisenä … jota voin google kääntäjän avulla lueskella).

 3. Täällä ollaan kotosalla nyt kolmatta päivää karanteenissa matkan jäljiltä.
  Meillä on onneksi vessapaperia, mutta toisaalta pideellä saisi paljon puhtaammaksi. Joten en pelkää vessapaperin loppumista vaikkei sitä pelkoa taida edes olla.

  Kaipa se vessapaperi on jonkin sortin päivittäinen ylellisyystuote niin varmaan siksi hamstrataan?!?

  Tsemppiä ja jaksamista sinne! <3

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *