Karjalanpiirakka

Tasapuolisuuden vuoksi tulkoon kuvatuksi myös aito itäsuomalainen karjalanpiirakka, täällä Pohjois-Karjalassa kun ollaan vielä huomiseen. Sitten matka jatkuu Etelä-Suomen kautta takaisin Puerton kotiin.

3 thoughts on “Karjalanpiirakka

  1. Hyvältä piirakka joka tapauksessa näyttää ja se makuhan on pääasia eikä ulkonäkö. Tottahan on sekin, että jokaisella piirakantekijällä on vähän se oma mallinsa ja muottinsa jolla piirakat vääntää. Parhaat karjalanpiirakat olen saanut kotileipojilta, vaikka niillä ei kauneuskilpailua voitettaisikaan!

  2. Kiitos kommentista ja tarkennuksesta! Täytyy myöntää, että en ole ollenkaan asiantuntija karjalanpiirakka-asiassa, enemmän olen Lapin rieska -koulukuntaa. Pohjois-Karjala/Itä-Suomi -tuntemukseni on kovin ohutta vielä. Tämä piirakka oli kuitenkin ostettu paikallisen leipomon myymälästä Nurmeksesta.

  3. Aito itäsuomalainen? Voi olla, mutta aito pohjois-karjalainen se ei ole, sillä täällä karjalanpiirakka on sutjakamman eli kapeammanoloinen ja täytteenä mieluummin perunaa kuin riisiä. Pohjois-karjalainen piirakka on kuin ”kirkkovene”, pitkä ja kapea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *