Kotihommia

Papa

Keittiössä

Viidestoista päivä kotona

Nyt karanteeniin aikana olen alkanut aikani kuluksi tehdä aamiaista, mikä on ollut tähän asti kumppanin hommia. Mercadillon tuoreet vihannekset ovat innoittaneet minua. Parina aamuna olen valmistanut pinaattimunakkaan ja tänään tortilla españolan, joka oli kyllä hyvän makuinen, vaikka ei niin kauniisti käännetty kuin olisi voinut olla.

Kuvassa maalaistorin uudet perunat kiehumassa. Olivat hyviä!
Teen myös kefiiriä (kuvassa), se on jo pidempiaikainen harrastus, sain kefiirinsiementä ystävältä puolisen vuotta sitten. – Täällä piimää ei ole kaupoissa, jonkinlaista kefiiriä kyllä.

– Eilen televisiossa puhui suosikkipoliitikkoni, varapääministeri ja Podemoksen päämies Pablo Iglesias. Hallitus on päättänyt sosiaalisista tuista ja helpotuksesta estado de alertan, poikkeustilan, aikana. Esimerkkejä: autonomojen, toiminimien, ei tarvi toistaiseksi maksaa kuukausittaista autonomomaksua; veroluonteisia maksuja voi lykätä; ihmisiä ei saa häätää asunnoistaan kuuteen kuukauteen; päättymässä oleva vuokrasopimus jatkuu, jos vuokralainen niin haluaa; sähkön ja kaasun jakelua ei saa keskeyttää keneltäkään; pätkätyöläiset, jolla työt loppuvat, saavat avustusta; vuokriin voi saada apua; laina-aikoja voidaan pidentää.

On auttavia puhelimia, kotiinkuljetusapua, varattomille ruoka-avustusta. Kaupungin hallinto alentaa palkkojaan monissa paikoissa, esim. Orotavassa.

Paljon siis tehdään, jotta helpotettaisiin ihmisten elämää tässä vaikeassa tilanteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *