Kotona

Olen kotona taas. Matkaväsymyksen voittaminen vie aina pari päivää, etenkin jos lento on yöaikaan niinkuin nyt.

Pääsen taas normaaliaikatauluuni seuraamaan Kanarian uutisia aamutv:stä. Tänään kaksi asiaa on pääosassa uutisissa: jonot erikoislääkäreiden vastaanotoille ovat kasvaneet. Esimerkiksi kiireetöntä kirurgista toimenpidettä joutuu odottamaan nyt noin 153 päivää.

Toinen asian uutisissa tänään – ja usein muinakin päivinä – on meren yli saarille saapuneiden pakolaisten määrä : tänä vuonna pateroilla on tullut noin14 000 henkilöä etsimään parempaa elämää. Lanzarote, joka on lähimpänä Afrikan mannerta saa vastaanottaa suuren osan tulijoista, vaikka muutkin saaret saavat osansa. Toinen pakolaisvirta kulkee Välimeren yli kohti Italiaa. Saadaanko tätäkään ongelmaa koskaan ratkaistuksi?

Elintarvikkeiden hinnannousu puhuttaa myös. Ruokatarvikkeiden on laskettu kallistuneen kuluvana vuonna 12,6%. Sen huomaa kaupoissa peruselintarvikkeissakin.

Helle onneksi hieman hellittää. Eilen Puertossa parvekkeellani mittari varjossa näytti iltapäivällä 32 astetta, tänään ennustetaan maksimissaan 26 asteen lämpöä. Ja sadetta! Sitä tarvittaisiin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *