Luces

luc

Jouluvaloja naapuripitäjästä, Santa Ursulasta. Täällä jouluvalot loistavat kaikkialla, ja kukkaistutukset on vaihdettu jouluisiksi. Luonto sai sadetta muutaman päivän ja vieläkin taivas on pilvessä. Yölämpötilat alkavat olla talvisia, aamuisin meillä on ollut +13.

Joulu jää nyt viettämättä täällä: meillä tuli Suomen reissu. Saimme edulliset suorat lennot Ouluun ensi viikolla ja palaamme Barcelonan kautta. Loppumatka Barcelona-Tenerife saatiin puoleen hintaan residenssialennuksella. Uudet certificado de viajet, matkustustodistukset, jolla alennuksen saa, ovat menneet vanhaksi. Ne ovat voimassa vain puoli vuotta kerrallaan. Täytyy käydä kaupungintalolta uudet.

Päivät ovatkin menneet virastoasioissa viime aikoina: mm. sähkölaitos, Trafico, verovirasto, Amplifon, terveyskeskus.

4 thoughts on “Luces

  1. Blogitoverille: Moneen paikkaan täytyy nykyään tilata aika netistä, mm. terveyskeskukseen, Seguridad Socialiin, Traficoon, Policia Nacionaliin (NIE, residencia), Haciendaan (verovirasto).
    Jonottaminen on tämän nettiajanvarauksen tultua vähentynyt ja asiat sujuvat melko joustavasti. Ja virkailijat ovat pääsääntöisesti ystävällisempiä kuin Suomessa. 🙂

  2. Nimettömälle vastaan: Tuli henkilökohtaisia syitä, joiden vuoksi on pakko mennä käymään Suomessa – omaiset kun asuvat siellä.

  3. Kovasti tuntuu 100 vuotias Suomi kuitenkin kiinnostavan vaiķka niin haukuit pystyyn

  4. Miten nuo ”virastoasiat” sujuivat? Joustavaa vai byrokraattista – vai siltä väliltä. Miten kielitaitoinen voi hoitaa ”virastoasioitaan” netin avulla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *