Lugares

lug

Kylläpä Oulussa on kaikki muuttunut! Nyt on toripolliisikin kuvassa, mutta vaihteeksi toiselta puolelta, jotta kiistelty hotellirakennus näkyy myös. Torille piti tulla korkea tornitalo hotelliksi, sitten rakennuttajalle tuli vaikeuksia ja työmaa on pysäytetty. Hyvä niin, mielestäni koko hankkeen voisi perua.

Oulu 10 oli muuttanut siihen, missä muinoin oli Hovihalli. Ja välillä siinä kuulemma oli poliisilaitos – sitä en ole tiennytkään.

Kauppahallissa oli paljon tyhjiä myyntikojuja. Hallin remontin jälkeen jotain kiistaa on ollut tiloista ja ilmeisesti myös vuokrista. Muutama vakiomyyjä oli paikallaan.

Neljäs kuva on Antellin kahvilasta, jossa kävin teellä. Kahvila on nyt uudessa paikassa Kauppurienkadulla.

– Puhumattakaan siitä, kuinka paljon kaikki on muuttunut siitä, kun tulin Ouluun, minulle aivan vieraaseen paikkaan opiskelemaan vuonna 1975. Silloin Välkkylä oli melko uusi ylioppilaskylä. Se on vielä jäljellä. Raksilan marketteja rakennettiin ja yliopisto valmistui Linnanmaalle. Viime aikoina on kiistelty sekä yliopiston sijainnista että marketeista.

********

Gobierno de Canarias, Kanariansaarten hallitus, on ilmoittanut, että saarilla on todettu kaksi positiivista apinarokkotapausta, neljä todennäköistä sairastumista ja kolme epäilyä. Tästäkö tulee nyt uusi epidemia/pandemia? Olemmekohan me, joille on aikoinaan annettu isorokkorokotus, suojassa?

Saarten koronaluokitukset ovat pysyneet ennallaan: Gran Canaria tasolla 2, muut saaret tasolla 1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *