Matka

ou

Kuvat ovat matkalta Helsinki-Vantaa – Oulu. Teneriffan koneesta en ehtinyt enkä jaksanut kuvata mitään.

Niinpä pääsin Ouluun, karanteeniin. Ei matkustaminen kovin helppoa ole näinä aikoina. Suora lento Tfe Nortelta lähti ajallaan. Niin paljon Teneriffalta tuttuja ihmisiä oli kyydissä, että tuntui naapurisaarelaisia olevan vähemmän.
Koronatesti piti näyttää ensin lähtöselvityksessä. Maskit tuli olla kasvoilla tietysti koko lennon ajan, paitsi syödessä tai juodessa. Eväitä näytti olevan lähes kaikilla, mutta yllätyksekseni myös syötävää ja juotavaa myytiin kärryistä. Lento meni hyvin ja oli puolisen tuntia etuajassa. Kone oli täynnä, ei turvavälejä.

Suomeen saavuttua oli ensin jonotus terveyskyselytiskille, jossa täytettiin henkilö- ja osoitetiedot sekä se, missä oleskelee Suomessa. Koronatestin tulos tarkistettiin taas. Sitten oli vielä jonotus passintarkistukseen. Matkalaukut odottivat hihnalla tämän kaiken jälkeen.

Minä yövyin Scandic Airportissa, sillä Ouluun ei iltamyöhään pääse. Puoleltapäivin lähtevällä pienellä Norran koneella saavuin sitten Ouluun ja taksin kyydissä ajelin kaupunkiin.

Minulle ehti jo soittaa terveyshenkilö – Helsinki-Vantaalla täytetyn osoitetietokyselyn perusteella – karanteenin (72h) jälkeisestä koronatestistä. Yllätyksekseni sen saa ilmaiseksi, jos menee tiettyyn testipaikkaan. Minulla se on Limingantullissa.

Nyt sitten vietän karanteenia hotellissa.

3 thoughts on “Matka

  1. Minä tulin maaliskuun lennolla. Kävin Limingantullin koronatestissä maanantaina puolenpäivän aikaan. Negatiivinen tulos tuli tiistaina n. klo 18. Silloin päättyi myös karanteeni.

  2. Kiitos! Karanteeni kestää 72 tuntia Suomeen saapumisesta, sitten koronatesti. Mutta karanteenin saa lopettaa vasta sitten, kun testituloksen on saanut ja tulos on negatiivinen. Terveyshenkilön mukaan noin yksi vuorokausi kuluu tähän vastauksen odotteluun.
    Ulkoilla saa, kun pitää kahden metrin etäisyyttä ihmisiin. Kaupassa ei saa käydä, eikä muuallakaan sisätiloissa, missä on muita ihmisiä. (Tilasin netistä ruokaa, poikani toi laatikon oven taakse).
    T. Riitta

  3. Tsemppiä karanteeniin! Miten pitkään se kestää? Saako ulkoilla ja käydä kaupassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *