Oulussa

rotu

Asioidenhoitoyrityksiä
Kahtena päivänä olen jonotellut eri pankeissa, eikä ole ollut helppoa. Hoidin äitini asiaa, sillä hänen pankkiaan ei ole enää ollenkaan Kemissä. Äidilleni tulee nettipankista viestejä ja outoja kyselyitä, esim ”Oletteko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö?”. Ja jos ei onnistu vastaamaan netissä, kuten äidilleni kävi, seuraa uusi viesti, jossa uhataan sulkea tili. Ymmärrettävästi 87-vuotias äitini hämmentyy moisesta. Kerroin pankissa ongelmasta (soittamallahan pankkiin tai muihin palveluihin ei nykyään pääse), mutta he eivät voi asialle mitään. Kyselyt tulevat jostakin keskuspalvelusta. Eivät myöskään voineet ottaa vastausta ”ei” järjestelmäänsä, eivätkä voi estää tulevia kyselyjä.

Toisena päivänä ja toisessa pankissa hain itselleni konttoriin tilaamaani pankkikorttia. Aiemmin käytäntö on toiminut, mutta nyt kortti olikin lähetetty Teneriffalle, vaikka olin sen nimenomaan pyytänyt Ouluun, josta lomallani voisin sen noutaa. Mutta eipä sillekään voinut mitään, sekin määrätään jostakin keskuspaikasta, ja virkailijan soittelu sinne ei aiheuttanut muuta kuin että käytössä oleva korttini sulkeutui!

No, jouduin ottamaan käyttöön kännykkämaksun ja se vaikuttaakin olevan ihan käyttökelpoinen.

Mitä positiivista olisin kokenut? Vaikkapa sen, että hammaslääkärissä oli helppo asioida suomeksi. Minulle on jäänyt 1960-luvulta hammaslääkäripelko, enkä kuulemma ole ainoa. Kysyin asiaa ja hoitaja kertoi heidän kuulevan näitä tarinoita ikäisiltäni usein. Tänään sain asiantuntevaa hoitoa ja ymmärtäväistä palvelua hammaslääkärikeskuksessa.

4 thoughts on “Oulussa

  1. Hei,
    Ymmärrän tuon kyllä periaatteen tasolla, mutta käytännössä se, että lähes yhdeksänkymmenvuotiaalta ikäihmiseltä toistuvasti kysellään, aiheuttaa hänessä ikävää hämmennystä ja huolta.
    T. Riitta

  2. Kylläpä on mennyt asioiden hoito pankeissa vaikeaksi. Itse en ole moiseen törmännyt…

  3. Minäkin olen ihmetellyt ikäihmisten pankkiasioihin liittyviä ongelmia. Tsemppiä! Ja mukavaa lomailua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *