Paluumatkalla siesta unimunassa

uni

Lähdin paluumatkalle Oulusta yöjunalla eilen illalla. Olen jättänyt paljon pelivaraa aikatauluihin, sillä junat usein myöhästelevät lumiongelmien takia. Juna olikin jo lähdössä myöhässä kymmenisen minuuttia. Nukuin huonosti, sillä piti osata jäädä Tikkurilassa pois päästäkseen lentoasemalle, eikä voi tietää, myöhästyykö juna vielä lisää.

Aikataulu kuitenkin lähes piti ja Tikkurilasta pääsin parin minuutin odotuksella I-junaan ja lentokentälle, jossa olin aamuvarhain. Olin varannut huoneen lentokenttähotellista, mutta sinne pääsee vasta ensimmäisellä kuljetuksella iltapäivällä.

Lentoaseman uudella puolella ennen turvatarkastuksia on nykyään lounge, jonne on sijoitettu ”unimunat”. Olen kerran aikaisemminkin viettänyt yöni niissä, silloin kun unimunat oli sijoitettu yhdelle lähtöporteista. Nyt hintakaan ei ollut päätähuimaava, joten otin viiden tunnin lepoajan ja nukuin univelkoja, siestaa. Hintaan kuuluu peitto ja korvatulpat, tyyny minulla oli itselläni. Munassa on pistoke laitteille, mutta vain USB-liitännällä. Onneksi ipadini latausjohdossa sellainen on, kun ”töpselin” ottaa pois.

Nyt odottelen virkistyneenä kyytiä hotelliin.
Toisaalta on haikeaa lähteä (lapsenlasta on jo ikävä), mutta toisaalta odotan kovasti kotiinpaluuta ja lämmintä.
Onneksi on näköpuhelin!

2 thoughts on “Paluumatkalla siesta unimunassa

  1. ¡Hola! Kyllä, unimunat ovat kaikille vapaalla alueella, siellä tuloaulassa, jossa vastaantulijat ovat. Loungeen kyllä pääsee tietyillä korteilla maksuttakin (minulla ei niitä ollut). Hinta oli suhteessa halvempi, kun otti pidemmän ajan. Viisi tuntia, jonka otin, maksoi 38€.
    T. Riitta

  2. Moi! Mikähän oli tuollaisen unimunan hinta, ja onko ne ihan kaikille avoimella alueella? Kiitos jos viitsit vastailla, muutaman tunnin yöpaikka mietinnässä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *