Pobreza

playaj

Kuvat ovat päiväkävelyltä Playa Jardinilta. Liput olivat punaiset, on vaarallista uida. Muutama yritti, mutta rantavahdit olivat valppaina ja hyvä niin. Lainelautailijoita varoitusliput eivät ilmeisesti koske, koska heille sallitaan harrastuksensa myös punaisten lippujen aikaan.

Sää on edelleen lämmin, puolipilvistä ja maksimissaan 27˚ luvattiin säätiedoissa.

Uutisissa oli tänä aamuna esillä köyhyysteema. Kanariansaaret ovat koko Espanjan mittakaavassa kolmannella sijalla, kun mitataan köyhyyttä ja huono-osaisuutta. Edelle menevät Andalucia ja Extremadura.

Köyhyys on lisääntynyt pandemian ja inflaation kiihtymisen aikana. Ihmisiä on häädetty kodeistaan maksamattomien vuokrien tai erääntyneiden lainojen takia. Lisääntyvään köyhyyteen ajaa myös hintojen nousu. Vapaaehtoistyöllä yritetään osaltaan auttaa köyhyysloukkuun joutuneita. On esimerkiksi ruokapankkeja, joista jaetaan peruselintarvikkeita tarvitseville. Ruokapankit saavat lahjoituksena jakamansa elintarvikkeet, mutta nyt taloudellisen tilanteen kiristyttyä lahjoitukset ovat vähentyneet. Virallinen taho, Securidad Social, tietysti auttaa myös tukien muodossa mm. asunto-asioissa.

One thought on “Pobreza

  1. Minua aina ottaa päähän, kun suomalaiseläkeläiset hehkuttavat Teneriffalla palveluitten halpuutta. Niin halpa pedikyyri, niin halpa kampaaja, niin halpa hammaslääkäri… Joillekin on halpa, toisille ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *