Rauhaa maailmaan!

paz

Neljä päivää sotaa Ukrainassa. Olen surrut, itkenytkin tätä maailmantilannetta. Olen perehtynyt aiempaa paremmin Ukrainan tapahtumiin 2000-luvulla. Huomannut, että sotaan johtanut prosessi on ollut pitkä ja jo verinen sekin. Olen lukenut mielipidekirjoituksia sekä NATOn kannattajilta että vastustajilta ja liittoutumattomuuden puolustajilta. Ukrainamielisiltä ja venäläismielisiltä. Venäjä ei ole yhtä kuin presidenttinsä. Kaikki kansat vastustavat sotaa. Sotilaita voidaan pakottaa tai aivopestä, mutta kukaan tavallinen ihminen, mikään kansa ei halua sotaa.
Vallanpitäjät, diktaattorit, ne, jotka pyrkivät hallitsemaan maailmaa päättävät sotatoimista ja syyllistyvät tuhoon ja tappamiseen.

En halua tässä asettua minkään rintaman puolelle tai vastaan, sillä näitä mielipiteitä on some ja tiedonvälitys täynnä. Tärkeää on vain yksi asia: RAUHA!
PEACE, PAZ, МИР, FRED

Mielenosoituksia rauhan puolesta on järjestetty ympäri maailmaa. Olen ajatuksissani mukana: nuorempana osallistuin kaikkiin rauhankulkueisiin silloin kun niitä vielä järjestettiin YK:n päivänä, osallistuin myös toimintaan rauhanjärjestöissä.

Moni sota on tullut lähelle etenkin kun tein aikoinani pakolaistyötä. Kuulin painajaismaisia tarinoita mm. Bosnian muslimeilta, kroaateilta, kurdeilta, irakilaisilta, afrikkalaisilta Ruandan kansanmurhaan uhreilta. Syyrian tuho suretti myös, sillä vierailin Aleppossa rauhan aikana, minulla oli siellä ystäviä. Turkin Kurdistanissa jouduin näkemään tuhottuja, vielä savuavia kurdikyliä, kuolleiden poikien itkeviä äitejä.

Olen käynyt Auchwitchissa, menettänyt yöuneni.

Meillä on vain tämä yksi maapallo. Kuinka hullua on sotia ja tappaa toisiaan tällä pienellä pallolla!

6 thoughts on “Rauhaa maailmaan!

  1. Itkenyt olen minäkin, ja rytmihäiriötä kokenut. Sota on kauhea. Hullu diktaattori riehuu päästäkseen historian suurmiesten kastiin. Toivottavasti joku tervejärkinenupseeri ampuu tuon hullun diktaattorin.

  2. Niinpä juuri, oikeassa olet! Blogissa saa kirjoittaa mitä haluaa, sillä lukeminen on vapaaehtoista! ?

    T. Riitta

  3. Jokainen saa blogissaan kirjoittaa mistä haluaa ?

  4. Kiitos Riitta kaikista blogisi kirjoituksista ja ajatuksistasi ?

  5. Kiitos, Riitta, postauksistasi, myös tästä viimeisimmästä. Liisa

  6. Hei, ahkerana Gran Kanarian kävijänä ja tyydyttävästi espanjaa puhuvana seuraan blogiasi päivittäin. Odotan kuitenkin uutisia ja kuulumisia kanarialta, kuten niistä olet pääsääntöisesti kirjoitellutkin. Pidän blogiasi matkailuun liittyvänä jo blogin nimenkin perusteella. Kerro mieluimmin tällä hetkellä pandemiatilanteesta siellä. Sodasta saamme lukea uutisista ihan tarpeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *