Restricciones

reye

Tuleva joulu vietetään suurelta osin virtuaalisesti. Itämaan tietäjille, Los Reyes Magos, voi nyt kirjoittaa lahjatoivomuksiaan netissä. Kuva on Orotavan sivuilta, lisään linkkeihin osoitteen, josta kirjeen voi kirjoittaa. – Minä jo kirjoitin, lapsenlapseni puolesta, kun hän ei ihan vielä itse osaa, sillä tammikuussa hän täyttää 2v.
Kanariansaarilla ei siis kirjoiteta joulupukille!

Täällä, kuten Suomessakin, annetaan jo ohjeita joulun juhlien viettoon. Täkäläiset perheet ja suvut kokoontuvat yleensä suurena joukkona juhla-aterioille. Nyt henkilörajoitus on kymmenen henkilöä, mielellään samassa taloudessa asuvia. Maskeja suositellaan pidettäväksi aina muulloin paitsi syödessä ja juodessa, ulkotiloja tai hyvää tuuletusta ja etäisyyksien pitämistä suositellaan.

Suomenkin uutisiin pääsi tieto pakolais/siirtolaisongelmasta Kanariansaarilla. Jostakin syystä Suomen uutisissa asia esitettiin paljon negatiivisemmassa valossa kuin täällä. Ei täällä ole asiaa salailtu, kuten uutisissa väitettiin, päinvastoin. Arguineguinin vastaanottoleiriä kutsuttiin pahamaineiseksi. Täynnähän se oli, mutta muuten sanavalinta oli värittynyt. Ja miksi Välimeren ylittäneet Afrikasta tulleet olivat pakolaisia ja nyt Atlantin ylitettyään heistä on tullut siirtolaisia?

Päivän refrán: ”A perro flaco todo son pulgas”, ”Ei ole koiraa karvoihin katsominen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *