Sairaalamuistoja

paj

Tänään otetuissa kuvissa, jotka ovat melkein piilokuvia, on oman pihan mustarastaan poikanen, joka opettelee lentämään. Isoja linnunpoikasia jo!

Hogar dulce hogar (~ Oma koti kullan kallis ~ sanamukaisesti: Koti makea koti). Hyvä olla kotona!

Vielä sairaala-ajatuksia siitä, millaista täällä oli olla potilaana. Hoito oli hyvää, sitä ei voi moittia. Henkilökunta oli hyvin ystävällistä, kuten täällä yleensä kaikki. Hoitohenkilökunta käytti maskeja ja jotkut myös visiireitä, hanskoja ei ollut ihan kaikilla, mutta enhän ollutkaan ”vaarallinen” potilas. Kaikki tutkimukset tehtiin: verikokeet, röntgen- ja ultraäänitutkimukset, magneettikuvaus.

Ruoka-aikataulu poikkeaa suomalaisesta: desayuno eli aamiainen klo 8, almuerzo eli lounas klo 13, merienda eli välipala klo 16 ja tukeva cena eli illallinen klo 20. Lounaaseen ja illalliseen kuuluu alkukeitto, pääruoka ja jälkiruoka, joka oli hedelmä. Nälässä ei tarvinnut olla. Mausteita ei tietystikään ollut, etenkään suolaa, mutta sehän on sairaalakäytöntö yleensä.

– Tänään Kanarian presidentti Torres saanee tiedon siitä, saavatko saaret aloittaa asteittaisen desconfinamienton, rajoituksen purkamisen. Madrid sanoo viimeisen sanan siihen asiaan, katsotaan. Kanarialla on kuitenkin kaikista autonomioista paras tilanne ja talous vaatisi nopeasti pyörät pyörimään. Joka tapauksessa ulkonaliikkumiskieltomme jatkuu vielä 9.5. asti ja vain lapset saavat ulkoilla tunnin päivässä vanhemman kanssa turvamääräyksiä noudattaen ja korkeintaan yhden kilometrin etäisyydellä kodista. Kaupassa, apteekissa ja lääkärissä saa edelleen käydä ja koiraa ulkoiluttaa lyhyesti.

2 thoughts on “Sairaalamuistoja

  1. Hei,
    Bellevuen Hospiten-sairaala on yksityinen, mutta siellä on myös osa kuntien maksamia julkisia paikkoja, jonne pääsee tavallisella Seguridad Socialin tarjeta sanitarialla (”Kela-kortti”). Minulla on vakuutus, jonka turvin minua hoidettiin.
    Toivomme, että pääsemme ulkoilemaan vapun jälkeen. Rajoituksena on, että vain kilometrin säteellä kodista saa liikkua, suojaetäisyys täytyy olla ja kasvosuojaa suositellaan. Madridin vahvistusta vielä odotellaan.
    T. Riitta
    P.S. Fuengirolassa, joka on Andalucian autonomiaa, on mahdollisesti hieman eri säännöt kuin meillä Kanariansaarten itsehallintoalueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *