San Andres

tar

Tänään on San Andresin päivä, uuden viinin päivä. Tavallisesti näihin aikoihin on paahdettu kastanjoita Puerton kalasatamassa ja niitä on nautittu joko uuden tai viimevuotisen viinin kanssa. Tänä vuonna kaikki on toisin tässäkin asiassa.

Kolme päivää satoi. Nyt ennusteessa näyttää, että Teneriffan pohjoinen on sateeton tänään, vaikka taas uusi myrsky pyörii Atlantilla, pohjoisempana. Meillä on voimassa tänään oranssi varoitus suurista aalloista sekä keltainen tuulivaroitus.

Uutisista: Arguineguinin sataman pakolaisleiri on nyt tyhjänä, siellä on enää vain mahdollisten uusien tulijoiden tarkastuspaikka. Leirin asukkaat on sijoitettu saarelle (Gran Canarialle) pystytettyyn parempaan leiriin. Kanarian hallitus Torresin suulla sanoo, että jokainen tulija on oikeutettu humaaniin kohteluun sen jälkeen kun he ovat taistelleet elämästään vaarallisella merimatkalla. Nyt hallinnon tehtävänä on tarkistaa tulijoiden lähtömaa, selvittää mahdollisia mafian järjestämiä kuljetuksia sekä järjestää pakolaisten siirtoja eteenpäin mantereelle tai palautuksia lähtömaahansa.

Päivän refrán: ”Unos nacen con estrella y otros estrellados”, mikä tarkoittaa ihmisten erilaista onnea. Suomessa jotakin vastaavaa on sanonnassa: ”… syntyä onnellisten tähtien alla”.

One thought on “San Andres

  1. Viini, kastanjat, kanarialainen kansanmusiikki ja – tanssit kalasatamassa. Ehkä vielä joskus saamme sen kokea yhdessä paikallisten kanssa. Paikalliset ja turistit, yhdessä kaikki ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *