Securitas

sec

Lomallelähtömietteissä – vaikka lähdemme vasta noin kuukauden kuluttua – otin netissä yhteyttä Securitakseen, monestakin syystä: 1) lomalla ollessa huolettaa, miten ovat asiat Orotavan kotona, 2) kesällä olen noin kuukauden yksin talossamme ja yöpimeällä tuntuu turvattomalta, 3) jardinero varoitteli, kuinka helppo pihaamme on päästä, muuri on puutarhavaraston kohdalta matala, 4) lähinaapureilla on portinpielessään Securitaksen tarrat.
Eikä kulunut kuin viisi minuuttia, kun Securitaksesta soitettiin ja kysyttiin, voiko esittelijä/mekaanikko tulla antamaan tarjouksen. Ja siitä pari-kolme tuntia, niin meillä oli jo kamerat liiketunnistimineen ja muine laitteineen asennettuna. Meillä on myös mm. detector de inhibidores, joita Securitas käyttää vain Espanjassa. Se on laite, jolla estetään se, etteivät nörttirosvot pysty sulkemaan talon ulkopuolelta turvasignaalejamme.
Turvasysteemit voi laittaa päälle kun poistuu kotoa ja palattua ne deaktivoidaan. Illalla nukkumaan mennessä laitteet voi asettaa yömodelle, mutta silloin ei ole olohuoneeseen menemistä ilman deaktivointia, hälytin antaa 120db äänen kaiuttimesta ja hälyttää Securitakseen, jos huomaa liikkeen. Ja SOS-nappi on hätätilanteita varten, samoin hätäkoodi ja monenlaista muuta. Tänään on opiskeltava laitteiden ominaisuuksia. Nyt ei pelota. Ja nyt voin rauhassa sosiaalisessa mediassa ja täällä blogissa ilmoittaa lomalle lähdöstä; iPadin appsilla voin lisäksi lomalta valvoa, mitä kotona tapahtuu.
Nykyaikaa 🙂 .

P.S. Jos haluat mekaanikon esittelemään systeemiä ja asut Teneriffalla, minulta saa puhelinnumeron.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *