Suomalaisuutta

fue

Kuinka rakastankaan tulien sytyttelyä ja puiden polttelua saunan pesässä tai takassa. Täällä ”karanteenipaikassani” on onneksi molemmat. Tuleen tuijottaminen on se juttu!
Eikä tuo kimalteleva järvenselkä uiskentelevan joutsenineen (tällä kertaa eivät kuvassa) ole sekään ollenkaan huonoa katseltavaa.

Paljon muistoja herää: Kummassakin mummolassani oli puulämmitteisen saunat, ulkovessa (”hyysikkä”), puuliiteri, vesi kannettiin sisälle ja likaämpäri vietiin ulos. Ne ovat asioita, joita lapsemme eivät enää ole kokeneet muuta kuin mahdollisesti mökkiolosuhteissa.

One thought on “Suomalaisuutta

  1. Hei Riitta serkkuni. Tervettuloa tänne Suomen kesään.
    Sääskien ja paarmojen aika taittunut ainakin Paattiossa.
    Mukavasti kylläkin lämpö hellinyt meitä täällä ainakin heinäkuussa.
    Hillojakin tullut aika mukavasti, mitä nyt facebookista olen tiiraillut. Itse en ole varmaan osin laiskuuttani tai saamattomuuttani suon reunalle edes yrittänyt.No eipä kaikkeen tarvitsekkaan ylettyä ollaksseen Suomalainen. Näin on hyvä ja se riittää ainakin mulle. Kun tulet Kemiin niin toivoisin kovin ,että ottaisit yhteyttä tänne päin.
    Jos sinulla on ystävä mukanasi niin tervetuloa meidän pikkukotiimme Paattioon, jos saisit Ailan mukaan niin olisi tosi hyvä niin.Terveisin serkkusi Eija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *