Syksy

Instituto Geográfico Nacional kirjoittaa: “Este domingo comenzará el otoño de 2018, día 23 de septiembre, a las 3h 54m hora oficial peninsular, según cálculos del Observatorio Astronómico Nacional. Esta estación durará 89 días y 20 horas, y terminará el 21 de diciembre con el comienzo del invierno.”

Suomeksi: ”Tänä sunnuntaina alkaa syksy 2018, 23.syyskuuta kello 3.54 mantereen aikaa, Observatorio Astronómico Nacionalin laskelmien mukaan. Tämä vaihe kestää 89 päivää 20 tuntia ja päättyy 21. joulukuuta, jolloin alkaa talvi.”

– Miksi tänä lainaus? Siksi, että minua edelleen viehättää vuodenaikojen vaihtumisen minuutintarkka määritelmä täällä. Suomessa en tällaista määrittelyä ole koskaan nähnyt, siellä kun vuodenajat näkyvät ikkunasta. (Onhan tosin kevätpäiväntasaukset ym. mutta vain päivän tarkkuudella).

cha

Kävimme ystävien kanssa illallisella Bodegon Los Chamosissa Santa Ursulassa. Se on yksi hyvistä ruokapaikoissa täällä ”vuorilla”. Perille osaa, kun kääntyy ennen ayuntamientoa Tijarafe-cafeterian kohdalta lähtevää katua ylös.

Lempiannokseni on Ensalada tibia, salaatti, jossa on sekä kylmiä että lämpimiä aineksia: erilaisia vihanneksia, katkarapuja, surimia, herkkusieniä, juustoa, kaikki maukkaassa kastikkeessa. Carne desmechada, revitty liha, on siellä myös hyvää. Ja viini, pehmeää ja täyteläistä. Lasku myös kuvassa. Meitä oli neljä henkilöä, ruokaa riitti kotiinkin otettavaksi, viiniä ja vettä kului litra. Edullinen paikka!

Moni täällä asuva tietää Los Chamosin, mutta ellei, kannattaa käydä tutustumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *