Talvi

invie

Kylmää ja lumista! Pakkanen on paukkunut noin -25 asteen tuntumassa täällä pohjoisessa Suomessa. Aikamoinen totutteleminen on ollut tähän noin viidenkymmenen asteen lämpötilaeroon, kun Teneriffalta lähdimme +25 asteen lämmöstä. Minkäänlaista Suomi-kaipausta en ole kokenut, eikä tänne hyytävään säähän saapuminen herättänyt innostusta.

Aurinko käväisee puolenpäivän aikaan hieman horisontin yläpuolella värjäten valkoista maisemaa hetken oranssiseksi. Miten sitä jaksoikaan asua täällä pimeyden ja kylmyyden maassa vuosikymmeniä?

Täällä asuvat lähiomaiset ovat kuitenkin se ainoa syy tulla käymään. Kunhan saadaan asiat järjestykseen, on onneksi paluumatkan aika.

Korona leviää edelleen ja tarttuu aiempaa herkemmin. Sen suhteen siis on samantekevää missä nyt on. Täytyy vaan luottaa siihen, että kolme rokotusta suojaavat edes jossakin määrin.

3 thoughts on “Talvi

  1. 1,5 v oltiin poissa Puertosta ja mukavaa viettää täällä taas talvea. Kevään tullen kuitenkin ihana palata Suomeen. Siellä kerrostalokoti keskustassa ja mökki maalla. Vihreys, raikkaus, järvet… Suomen kesää ei voita mikään.

  2. Hyvä, että olet löytänyt selviytymiskeinot. Niin pitäisikin tehdä, jos tänne jäisi! Minä voin vielä vain valittaa. 🙂
    T. Riitta

  3. Mulla jo 3. talvi kun en Tenerifelle pääse joten päätin nauttia Suomen talvesta vaikka pitkin hampain. Opettelin (uudelleen) hiihtämään, ostin lumikengät ja olen ihan rakastunut lumiseen metsään. Kylmä on, mutta mitä ei voi estää, se täytyy kestää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *