Olipa ankeaa aamulla herätä ja huomata, että talvi on palannut takaisin. Takatalvi. Onneksi pian pääsen Teneriffalle, jossa on asioita hoidettavana.
Uutisissa täällä on nyt vain kouluammuskelua – ikävä ja surullinen asia sinänsä. Mikä siihen on johtanut? Miksi lapsillakin on paha olla?
Hyvää ruokaa saa täälläkin, jos itse tekee. Kuvissa eiliset pizzat ja tämän päivän gambas al ajillo. Hyvän viinin, patongin ja jälkiruokajuustojen kanssa kestää lumisen maisemankin.
Pian palaan Puertoon.
Kiitos ohjeesta ❤️
Tällä ohjeella teimme gambas al ajillo:
Pussillinen katkarapuja, muistaakseni 350g
Ekstra Virgen oliiviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä viipaloituna
3 kuivattua guindillaa (tai muuta pikkuchiliä)
Puoli juomalasillista kuvaa valkoviiniä
Valmistus uunissa:
-laita öljyä uunivuokaan reilu kerros, lisää valkosipuliviipaleet ja chilit
-kuumenna 225 asteen uunissa, kunnes valkosipulit saavat hieman väriä
-lisää öljyyn hieman kohmeiset katkaravut ja valkoviini
-kypsennä uunissa muutama minuutti, kunnes gambat ovat kuumentuneet ja öljy hivenen poreilee, ei liian kauan!
Helppoa ja nopeaa!
Ai niin, suola unohtui. Sitä ripottelin hiukan katkojen päälle.
T. Riitta
Valkisipulikatkat, niin hyvää. Joskus jos ehdit ja haluat, laittaisitko oman gambas al ajillo:n ohjeesi? Netistäkin toki löytyy, mutta paikallinen on aina paras.