Taoron mäeltä

tao

Kävimme ottamassa kuvia Taoron mäeltä ja olisi poikettu näköalakahvilaan, mutta eipä sieltä mistään löytynyt parkkipaikkaa, kaikki olivat täynnä ja jono odotti paikkojen vapautumista. Jos joku huono puoli täältä pitää mainita, ettei mene aivan kehuskeluksi, se on ikuinen parkkipaikkojen puute!

Uutisissa näytettiin La Palman tulivuorenpurkauksen kraaterin nykytilaa. Kraaterin sisällä hehkuu edelleen tuhatasteinen laava. Kuumia lämpötiloja mitataan myös vuoren ympärillä. Saarella ollaan korjaamassa purkauksen vaurioita ja teitä onkin saatu avattua ja tuhkaa lapioitua pois asuinalueilta.

Kanarianbanaaneista tulee olemaan puutetta ja hinnat nousevat. La Palman purkaus aiheutti merkittävän sadon menetyksen tuolla banaanintuottajasaarrella. Tämän tilanteen korjaantuminen entiselleen vie noin kaksi vuotta, kerrottiin.

Mantereella palaa edelleen ja lämpötilat ovat korkeat, lähes 40 astetta. Meillä päästään jo alle kolmenkymmenen.

Yksi päivittäin toistuva huolestuttava uutinen on ”epidemia de pinchazos”. Nuoret naiset joutuvat vaaraan tulla injektioruiskulla pistetyksi yökerhoissa. Useita tapauksia on kirjattu eri puolella Espanjaa ja nyt Lanzarotellakin yksi. Outoa on, että tekoihin ei ole liittynyt seksuaalista- tai muuta väkivaltaa eikä uhreista ole löydetty tutkimuksissa jäämiä myrkyllisistä aineista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *