Terassilla

ter

Eilisen sunnuntain kunniaksi kävimme Mi niñon terassilla, joka on suosittu paikka paikallisten keskuudessa. Siellä oli paljon ihmisiä, perheitä ja ystävyksiä. Turvaetäisyyksien takia pöydät oli sijoitettu harvaan ja ne desinfioitiin asiakkaiden vaihduttua. Käsidesiä oli saatavilla.

Suomalaiset eivät oikein ymmärrä paikallista kahvilakulttuuria. Eikä sitä, että terassit saavat jo olla koko päivän auki, vaikka kävelylle ja lenkkeilylle on aikataulut. Se, että Suomessa mennään terassille, tarkoittaa yleensä alkoholijuomien nauttimista. Täällä ei. Täällä tavataan ystäviä ja tuttavia tai vietetään aikaa perheen kanssa. Eilen havainnoin, että ehdottomasti suurin osa asiakkaista (~ 98%) joi kahvia, jota onkin monta lajia: café sólo, cortado, café con leche, leche-leche… Olimme liikkeellä puoleltapäivin ja se on myös aika jolloin paikalliset syövät erilaisia täytettyjä leipiä, sandwiches, bocadillos.

Alempi kuva todistaa sen poikkeuksellisen asian, että Puertossa on nyt yllin kyllin vapaita parkkipaikkoja. Tavallisesti, aiemmin, paikan löytyminen on ollut ”lottovoitto”.

– Cobierno de Canarias anoo, että Teneriffa pääsisi viikon kuluttua faasiin 2. Siihen pääsevät jo tänään El Hierro ja La Gomera sekä La Graciosa. On myös ehdotettu, että maskin käyttö julkisilla paikoilla tulisi kaikilla saarilla pakolliseksi. Asia varmistuu lähipäivinä.

Alle 10 000 asukkaan kunnista poistuvat aikataulurajoitteet ulkoilussa. Näitä ovat mm. La Matanza ja La Victoria.

Muutamia kansainvälisiä lentoja on tullut saarille, esim. Saksasta. Matkustajat ovat olleet residenttejä, siis saaren asukkaita tai työn takia tulleita ammattilaisia. He joutuvat ensiksi kahden viikon karanteeniin. Ulkomaalaisia turisteja ei vielä saarelle oteta, vaikka turismin palauttamisen suunnittelu on jo kiivaasti käynnissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *