Tortilla

tor

Kanarioystävämme luona opimme, miten tehdään aito espanjalainen tortilla.
Tässä resepti:

5 keskikokoista perunaa
1 pienehkö sipuli
5 kananmunaa (munat, jotka ovat kuvassa, olivat eräällä fincalla kuljeskelevien vapaiden kanojen munia, ja niiden kuoren väri vaihtelee)
tuoretta persiljaa
oliiviöljyä
karkeaa suolaa

Perunat kuoritaan ja leikataan hyvin ohuiksi siivuiksi. Paistinpannuun laitetaan reilusti öljyä. Perunaviipaleet ja pieneksi pilkotut sipulit pannaan kypsymään öljyyn ja niitä käännellään kypsymisen aikana, suolaa ripotellaan sekaan. Sillä aikaa munat rikotaan kulhoon, lisätään hienoksi leikattu persilja. – Sitten tuli uusi asia minulle: kypsyneet perunat ja sipulit kaadetaan pannusta kananmunaseokseen, hämmennetään ja koko tortilla-aines kumotaan takaisin paistinpannuun, jota pidetään kuumalla levyllä niin kauan, että reunat ovat kunnolla hyytyneet, mutta keskikohta on vielä kostea.
Otetaan tasainen kattilankansi/lautanen tai muu kääntöväline, jonka avulla tortilla käännetään takaisin pannuun. Nyt toista puolta kypsennetään hyvin vähän aikaa (kaasuliedellä vain hetki), tortillasta ei saa tulla liian kuiva, vaan sen pitää jäädä hieman kosteaksi keskeltä.

Opin, että tortilla tehdään raaoista perunoista ja kypsentämisaika ei saa olla liian pitkä. Näin tortillasta tulee maukas ja mehevä. Taitolaji on tämäkin.

One thought on “Tortilla

  1. Hei! Olen yrittänyt löytää kuukausitason pitkäaikaisseurantatietoa siitä mikä on alin ja ylin lämpötila Puertossa ja sitten vertailutietona etelärannikon paikka, esim. Cristianos tai Americas tai Fanabe. En ole löytänyt oikeaa tietoa … vain sellaisen, jossa saa laittaa paikan nimen, mutta lukemat on kaikissa aivan samat … Jos osaat ja ehdit auttaa, niin tällainen kiinnostaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *