Toukokuu

may

Kuvat auringonlaskun ja -nousun aikaan. Teideltä on lumi sulanut. Päivät lämpenevät. Aloitin uimakauden omassa altaassa, veden lämpötila oli jo sopiva, +21 astetta.

Eilen, vapunpäivänä, sattui yhteen paitsi perinteinen työväen mielenosoituspäivä, myös täkäläinen äitienpäivä. Santa Cruzin vappumarssilla pääteemoina olivat olleet vaatimus riittävistä palkoista hintojen nousun kattamiseksi, sekä tietysti rauha maailmaan! Itse en päässyt tällä kertaa mukaan marssille – koronaakin on vielä varottava.

Tänään vietetään koulukiusaamisen vastaista päivää: día contra acoso escolar. Kiusaaminen voi olla fyysistä tai psyykkistä ja nykyään sitä tapahtuu paljon myös sosiaalisen median kautta. Tärkeää on tunnistaa ongelma ajoissa ja puuttua siihen. Kiusaamisen aiheuttamat ongelmat voivat seurata uhrin elämässä pitkään.

La Palmalla on ryhdytty tutkimaan mereen valuneen laavan vaikutusta vedenalaiseen elämään, kaloihin ja kasvillisuuteen. Saarella on edelleen alueita, jonne on pääsy kielletty. Noilla paikoilla maan uumenista nousee vaarallisia määriä kaasuja, mm. hiilidioksidia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *