Uusi normaali

nn

Tänään meillä alkaa nueva normalidad. Mikä on minun uusi normaalini? Miten se poikkeaa siitä, joka ennen poikkeustilaa oli normaalia ja tavanomaista?

Näin on elämä muuttunut:
Ulos lähtiessä on muistettava ottaa mukaan mascarilla, koska kaupoissa ja muissa suljetuissa tiloissa sitä on käytettävä. Maanantaina käyn kaupungintalolla, sinne maski mukaan, kuten myös terveyskeskukseen tai muuhun terveydenhuollon laitokseen ja apteekkiin. Ravintoloissa (olen käynyt vain terasseilla) mascarillaa ei tietenkään tarvi pitää kasvoilla.
Etäisyyttä ihmisiin on edelleen noudatettava (1,5m).

Muissa paikoissa en käy. Minulle on jäänyt pelko viruksesta, eikä se tietysti aiheeton vielä olekaan. En halua mihinkään, missä ihmisiä kokoontuu, en illanistujaisiin enkä kulttuuritilaisuuksiin. Pikkuelämä riittää ja on loppujen lopuksi sitä, mistä pidänkin.

Toistaiseksi en edes matkusta.

Uusi normaali ei siis nyt muuta minun elämässäni mitään kolmosfaasiin verrattuna.

– Rajat Schengen-maiden kanssa on avattu.
Maahan tulijoille on nyt kolminkertainen kontrolli: lämmön mittaus, kyselykaavake sekä visuaalinen terveydentilan arviointi – ilmeisesti sen tekee joku asiaan perehtynyt henkilö lentokentällä tai satamassa.

Kaikki kesän juhlatapahtumat sekä Orotavassa että Puertossa on peruttu. Suurinta osaa korvaa virtuaalinen fiesta paikallisilla TV-kanavilla tai somessa.

Tänään olisi Orotavan romeríapäivä, sekin virtuaalinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *