Välipäivät

tre

Käväisimme Los Silosissa. Yritimme paikalliseen keskustan kahvilaan, tuohon perinteiseen, joka löytyy melkein joka kaupungin keskustasta, mutta siellä oli niin tungosta, ettemme rohjenneet mennä. Alempi kuva on Puerton Loro-junasta, aika paljon siinäkin oli matkustajia, turisteja menossa eläintarhaan.

Moni on epävarma siitä, uskaltaako nyt matkustaa, mutta paljon turisteja tänne on tullut. – Minusta tuntuu, että Suomeen matkustaminen tässä koronatilanteessa olisi huolestuttavampaa, vaikka sinnekin kyllä menee tai on mennyt moni. Lentoja on maailmalla peruttu paljon. Tämä johtuu paitsi matkustajien epävarmuudesta ja peruutuksista, myös lentohenkilökunnan sairastamisesta tai altistumisesta, kertovat uutiset.

Koko Espanjassa on nyt rokotettu 38 miljoonaa asukasta con pauta completa, vähintään kahden rokotuksen sarjalla. Espanjan väkiluku on 47,3 miljoonaa (2020). Rokotusten aloittamisesta on nyt vuosi aikaa.
Koronainfektiot lisääntyvät edelleen, omicron on vallalla. Ilmeisesti kuitenkin rokotukset antavat meille ainakin osittaista suojaa.

Meillä suomalaisilla joulu on onneksi ohi. Täällä paikalliset ovat vasta lahjahankintoja tekemässä: loppiainen kun on se suurempi juhla.

La Palman tulivuorenpurkaus on todettu loppuneeksi. Purkaus kesti hieman yli 85 päivää. Tuhkan raivaus ja vaurioiden korjaus sekä kotien hankinta niille, jotka menettivät asuntonsa – ja useat kaiken omaisuutensa – ovat nyt käynnissä. Tehtävä ei ole helppo ja se vie aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *