Viernes

oto

Yöllä on satanut. Nyt päivä valkenee hieman viileämpänä: mittari näyttää noin 20 astetta. Pitkän kuuman kauden jälkeen täytyy jo etsiä pitkähihaista päälle!

Nyt sekä saksalaiset että britit ovat sijoittaneet Kanariansaaret vihreälle listalle koronan suhteen, mikä tarkoittaa, että lentoja saarille lisätään ja karanteenia ei enää vaadita matkan jälkeen lähtömaassa. Turistit toivotetaan tervetulleiksi talouden tilanteen korjaamiseksi. Miten käy tautitilanteen?

Vakioaihe on saarille saapuneet venepakolaiset. Heitä on tullut tämän vuoden aikana Afrikasta jo yli 10 000. En vastusta pakolaisten saapumista: heillä on syynsä. Talouden ongelmia heidän vastaanottamisessa kuitenkin aiheuttaa: kuka maksaa?

Espanjan hallitus äänesti eilen äärioikeistolaisen Voxin välikysymyksestä, joka oli suunnattu hallituksen ja etenkin PSOE:n ja Unidad Podemoksen harjoittamaa politiikkaa vastaan. Äänestyksessä Vox jäi nolosti yksin. Hallitus sai luottamuksen äänillä 298 puolesta – 52 vastaan. Ainoastaan Vox äänesti epäluottamuksen puolesta, jopa Partido Popular puolsi hallitusta. – Yhtä nolosti kävi Suomen välikysymysäänestyksessä vastikään.

Päivän refrán: ”El que calla otorga”, ”Vaikeneminen on myöntymisen merkki”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *