Viikonloppu

saba

Teidellä oli eilen huppu: tuleeko sade? Saaren eteläpuolelle sitä on ennustettu nyt.

Kaupunkiasunnon kunnostuksen jälkeen kävimme pitkästä aikaa Santa Ursulassa syömässä, Bodegón Los Chamoksessa, tutussa venezuelalaispaikassa, jota pyörittää ystävällinen pariskunta, ehkä kuusissakymmenissä iältään. Ruoka on yleensä ollut hyvää. Paikka on suomalaistenkin tuntema, revityn lihan paikka.

Me söimme fabadaa (papupata, jossa on suurten valkoisten papujen lisäksi mm. makkaraa, lihaa, sipulia ja mausteita), ensalada tibiaa (monenlaisten tuoreiden vihannesten päällä on öljyssä paistettua katkarapu-sipuli-sieni-raputikku-seosta) sekä kroketteja aliolilla, kaikki oli maukasta. Copa vino tintoa oli palanpainikkeena, sehän on verisuoniterveyden takia välttämätöntä. Arvostan erästä täällä asuvaa suomalaista n. 80-vuotiasta miestä, hän kirjoittaa joka päivä fb:iin päivän raportin ja nauttii päivittäin yhden desilitran punaviiniä, terveydeksi. Hyvä tapa, siitä voi ottaa mallia.

Uutiset ovat olleet täynnä brittihautajaisia, La Palman tulivuorenpurkauksen yksivuotispäivää on muistettu. Uutiskanava 24h on täyttänyt 25 vuotta, sitä on lähetyksissä juhlittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *