Cielo rojo

roj

Aamuinen punaisena hohtava taivas auringon noustessa oli hieno näky. Saimme sitten sateisen päivän, vaikka jossakin vaiheessa iltapäivällä ainakin Puertossa, jossa kävimme hoitamassa muutamia asioita, oli aurinkoa ja lämmintä.

Huomenna alkaa kastanjoiden paahto Puertossa kalasatamassa. Viiniä ja kastanjoita on tarjolla 9.12. saakka; uusi viini valmistunee lähiaikoina. San Andersin päivää ja uuden viinin juhlaa vietetään marraskuun lopussa.

Minulla on alkanut kymmenes vuosi täällä Teneriffalla tänä syksynä. Nyt vihdoin odotan kastanja-aikaa, näin kauan meni aikaa totutella niiden makuun. Tänään Puertossa huomasin myös, että minulla on jo paljon enemmän tuttavia ja ystäviä täällä kuin enää on Oulussa, jossa ennen tänne muuttoani asuin hieman yli kolmekymmentä vuotta. Teneriffa tuntuu jo kotipaikkakunnalta.

2 thoughts on “Cielo rojo

 1. Hei,
  Kiitos viestistäsi!
  Me olemme tehneet testamentin jo ja nimenomaan Espanjan lain mukaan. Täytyypä ottaa tarkemmin selvää, mikä on ero näiden maiden perintölainsäädännössä.
  T. Riitta

 2. Hei, Riitta! Kun näin alla olevan uutisen, niin ajattelin, että Teneriffalle kirjansa muuttaneiden ehkä kannattaa tämä lukea:

  https://yle.fi/uutiset/3-10506228

  Erityisesti tarkoitan uutisen tätä kohtaa:

  ”Euroopan Unionin kolme vuotta sitten voimaan tullut perintöoikeusasetus nimittäin määrää, että kuolinpesän selvitys ja perinnönjako tehdään sen maan lainsäädännön mukaan
  (siirryt toiseen palveluun)
  , jossa viimeinen kotipaikka oli. (Asianajotoimisto Roihu)
  Tältä kuitenkin voi välttyä, mikäli testamentissa on ilmaissut tahtonaan, että jäämistöön sovelletaan Suomen lakia.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *