Augmented Reality

Kuvissa on kaupungin istutuksia: kauniisti ne jo kukkuivat täälläkin, vaikka säät ovat olleet kylmiä. Nyt luvataan lämpenevää, ainakin Etelä-Suomeen, täällä pohjoisessa sää on vielä viileähköä.

Jäätelöpallo kupissa on salmiakkia, se on kuulemma kausituote ja valmistus loppuu tänä kesänä. Harmi, sehän on hyvää ja olisi ulkomaalaisille erikoista. Kävimme pojan ja lapsenlapsen kanssa jäätelökioskilla: käsineet kädessä, kylmässä viimassa, jääkylmää jäätelöä. Ehkä kesä vielä tulee, toivottavasti, sillä Suomessa asuvat sitä tarvitsisivat. Minulle taas tämä kylmyys on vaihtelua: pian pääsen kesämaahan taas.

Tekoäly ja sen sovellukset laajenevat: nyt on tuotu esittelyyn lisättyä todellisuutta näyttävät AR-lasit (Augmented Reality) joiden sanotaan täydentävän niillä katsovan ympäristöä ja maailmaa. Näkymää voi ohjata mm. sormien näpäytyksellä tai silmien liikkeellä.
Olen miettinyt usein, mihin tämä teknologian kehitys vielä pääsee: tässä taitaa olla seuraava taso. Kehitys ei ehkä koskaan lopu, ellemme me ihmiset tuhoa itseämme ja maailmaamme. Vai onkohan kehitystä se, että voimme tulevaisuudessa ( ja jo nyt) istua kotonamme tai kulkea kaupungilla AR-lasit päässä ja ohjailla mielikuvituksen mukaan tapahtumia ympärillämme?

*********

Kanariansaaria uhkaa Oscar-myrsky ja sateet. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *