Nyt ovat omat banaanit, platanot, jo niin kypsiä, että tulevalla viikolla terttu täytyy leikata irti isäntäkasvista. Muutaman banaanin olemme jo ottaneet sisälle kypsymään pari päivää sitten (alakuva). Söin yhden, ja olipa paras banaani ikinä! Tietysti, kun on oma kasvattama ja varmasti luomu.
Terttu painanee viitisenkymmentä kiloa (kumppanin arvio), punnitsemme, kunhan irroittamme sen. Nyt banaanireseptejä kehiin ja ystävillekin riittää!
Prosessi oli yllättävän pitkä, pieni puolimetrinen taimi istutettiin toukokuun lopulla yli kaksi vuotta sitten (25.5.2015).
Kiitos vihjeistä!
Voi ihanuus, luomu banskuja! Kyllä sun kelpaa herkutella. Banaanihilloa, ylösalaskakkua, muffineita, jälkiruuaksi paistettuja banaaneja vanilijajäätelöllä, broileriwokkiin, Maderalainen banaanikala. Namskis.
Vau, omia luomubanaaneja – ymmärrän fiiliksen. Nauttikaa!
Mitähän se valkoinen mönjä on, jota isoille viljemmille levitellään? Jotain torjuntamyrkkyä? Sitä kun näkee, niin banaaniviljelmän läpi kävely ei tunnu enää yhtä mukavalta kuin muutoin.