Alfafar

alf

Eilen teimme pitkän kävelyretken täällä Alfafarissa, jossa majailemme Ibis-hotellissa. Kännyn askelmittariin tuli yli 10 km ja yli 16 000 askelta. Hyvä päiväkävely siis. Suuren heinäsirkan näimme aidanvierustalla, mutta siritystä ei kuulunut, lieneekö vika vanhenevissa korvissamme?

Tänään, keskiviikkona, vietettävä uskonnollinen juhlapäivä on fiesta de la Asunción, vapaapäivä, jolloin toimistot ja virastot sekä osa kaupoista ovat kiinni.

Vielä kertauksena – koska asia on mielenkiintoinen – espanjalaisten juhlapäivien vietosta:
Jos fiesta sattuu viikonlopulle, se siirretään maanantaille.
Jos fiesta sattuu arkipäivälle, se vietetään silloin.
Jos fiesta sattuu viikonlopun lähelle esim. torstaille, se vietetään silloin ja perjantainakaan ei mennä töihin, sillä silloin on puente-päivä (=siltapäivä eli välipäivä). Silloin vietetään pitkä viikonloppu.

Tämä järjestely on hieman toista kuin Suomen juhlapäivien viikonloppuihin siirtely!

3 thoughts on “Alfafar

  1. Kiitos viestistä! Malaga olisi varmaan tutustumisen arvoinen paikka, aiemmin olemme olleet siellä lähinnä vain läpikulkumatkalla. Yksi kiintoisa kohde olisi Caminito del Rey, mutta kaikki lähipäivät näyttävät olevan täyteen varatut. Täytyypä googlailla muita kohteita Malagassa. Mukavaa talvea teille sinne!

  2. Mielenkiintoista seurata matkaanne. Me olemme vain kerran ajaneet alas, tai mieheni kaksi kertaa.. rankkaa touhua vaikka menimmekin laivalla Travemundeen ensin ja sieltä alas.
    Toivottavasti saatte auton ja ehdit lennolle. Toivottavasti ehdit myös käydä Malagaan tutustumassa, ehkä tunnetkin se jo? Ihan kiva kaupunki, rannat ja vanhakaupunki. Minä olen vasta tutustumassa siihen ja muuhunkin Espanjaan, meidän talvipakolaisuuspaikka on lähellä Malagaa 🙂
    Turvallista reissua!

  3. Ottaisivat Suomenkin pohatat oppia Espanjasta … saisimme muutaman vapaapäivän lisää niillä opeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *