Almendras en flor

alme

Manteli kukkii! Riitan nimipäivän (suomalainen kalenteri) kunniaksi ajelimme Santiago del Teidelle: mantelipuut olivat kauneimmillaan kukassa juuri nyt. Niissä on hieno mieto tuoksu ja kauniitakin ne ovat. Päivä oli aurinkoinen ja kesäinen.

Vuosittainen traditio tämä mantelinkukkareissu on ollut, vaikkakin joinakin vuosina on ollut muita menoja tähän aikaan. Kukinta vaihtelee tietysti myös hieman, mutta alkuvuodesta – tammikuussa – se yleensä on.

Kannattaa siis mennä katsomaan ihan näinä päivinä, sillä kukinta on nopeasti ohi. Kun vihreät lehdet kasvavat puihin, kukkia ei enää ole.

2 thoughts on “Almendras en flor

 1. Hei Tuija,
  Mantelipuita löytyy parhaiten Santiago del Teiden kylän ympäristöstä. Muualla niitä on vähemmän. Etsiskelen karnevaaliaikataulun.
  T. Riitta

 2. Ihania!
  Ensi viikolla Puerto de Santiagossa ja nyt pitääkin jännätä, onko puut vielä kukassa. Onko puita ihan ”kaikkialla” vai pitäisikö osata löytää tiettyyn osoitteeseen, mihin..?
  Sattumalla löysin sivuillesi ja nyt olen lukenut päivityksiäsi suurella kiinnostuksella. Kiitos hyvistä ja informatiivista teksteistä!
  Osaatko laittaa 16.2. alkavasta karnevaalista jotain aikataulupäivityksiä, suunnittelen tuovani retkueeni (mi hija y madre) Puertoon kulkueita katsomaan, jos vain aikataulu antaa myöden.
  Aurinkoisia kevätpäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *